ViVa pre študentov

Školeniu sme tentokrát dali úplne iný smer. Po dlhšej línii tých, ktoré organizujeme buď v spolupráci s niektorým z našich dodávateľov, alebo samostatne pre architektov a predajcov, na rad prišli konečne aj študenti. 

Práve jedno takéto sa u nás konalo 3. 11. 2015 pre budúcich projektantov zo Slovenskej technickej univerzity.

Študentov sa ujal kolega Martin Grebeči, ktorý je v predstavovaní našich produktov a ich fungovania či montáže, zdá sa, varený – pečený. Školenie pozostávalo z mnohých názorných ukážok práve zapojovania batérií. V našom showroome máme vystavené všetky typy montáže umývadlových batérií. Či už je to stojanková montáž na umývadlo, stojanková montáž za umývadlovou misou, alebo podomietková montáž.

Po ukážkach montáží mali študenti možnosť zoznámiť sa aj s rôznymi typmi ovládania batérií. Okrem klasických pákových to boli batérie s ovládaním na joystick, termostatické batérie, ale aj nové typy ovládania tlačidlom.

Jednou z praktických rád, aké študenti dostali, bolo všímanie si prietoku vody hlavovej či ručnej sprchy. Výber hlavovej sprchy, ktorá má veľký prietok za minútu so sebou prináša otázku, aký odtok do sprchového kúta namontovať, aby stihla voda odtekať.

V našej skúšobni mohli študenti vidieť rôzne zostavy využitia podomietkových batérií. Či už to bola zostava pri napojení na podomietkové teleso pozostávajúca z pákovej podomietkovej vaňovej batérie, ktorá ovládala hlavovú a ručnú sprchu.

Ďalej zostava termostatickej batérie namontovanej na podomietkové teleso, ktorá spolu s ovládacím ventilom obsluhovala aj hlavovú sprchu, aj ručnú sprchu a výtok do vane.

Treťou zostavou bolo využitie podomietkového telesa spolu s pákovou batériou, ktorá ovládala napúšťanie do vane cez odpad a sprchu.

Táto časť bola pre študentov azda najzaujímavejšia. Názorne ukazovala zapojenia nachádzajúce sa pod omietkou. Hoci nie je viditeľné, o to dôležitejšie je správne navrhnutie a správna montáž, aby neskôr nedochádzalo k odstraňovaniu obkladov, oprave a následne opätovnému obkladaniu.

Ďalšou, nemenej zaujímavou, bola ukážka prierezu žľabu a vysvetlenie fungovania zápachovej uzávierky. Vysvetlené boli aj funkcie vrškov a kartuší.

Niekoľko hodín, počas ktorých študenti získali informácie práve z praktických ukážok fungovania batérií, priniesli množstvo otázok a odpovedí. Nie prvýkrát sme sa stretli s pani doc. Ing. Janou Peráčkovou, PhD. a jej študentmi a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Nič viac nám nerobí väčšiu radosť, ako možnosť posúvať hranice mladých ľudí a poskytovať im kvalitné informácie. 

Viac fotiek si môžete pozrieť v našej galérii na facebooku.


Chcete sa dozvedieť viac? Prečítajte si ďalšie články na našom BLOG-u.

Kúpeľňa môže byť tým najkvalitnejším miestom vo vašej domácnosti:

vyberte si sprchový kút, vaňu, umývadlo, vodovodné batérie či kúpeľňové doplnky v podobe dizajnových šperkov s úplne novými technologickými vychytávkami, ktoré sú úsporné a jednoduché na čistenie.

Toalety už dnes ponúkajú oveľa viac, ako v minulosti:

vyberte si luxusné, hygienické, jednoduché, kvalitné a variabilné WC, bidet, pisoár či WC doplnky, ktoré si zachovávajú svoj spôsob montáže, len tvar je premyslenejší a funkčnosť kvalitnejšia.

Kuchyňa je srdcom každého domova:

je miestom na každodenné stretávanie, kde sa varí, tvorí, či najčastejšie upratuje. Doprajte si aj tu o niečo viac pohodlia vďaka našim drezom, kuchynským batériám či kuchynským doplnkom, ktoré vám zabezpečia čistejšiu a krajšiu domácnosť.

Potrebujete poradiť? Netrápte sa a neváhajte nás osloviť.

© vivask.sk 2024, beží na systéme sellio od vibration.sk